Paella med kassler och kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En rätt som min barn älskar

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • Ca 2 msk olivolja eller majsolja
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 gr saffran vill man ha mer går det bra
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin kan uteslutas
  • 200 gr gröna ärtor
  • 300 gr kassler
  • 175 gr kräftstjärtar
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl persilja
  • 200 gr gröna ärtor
  • Instruktioner

    Börja med att hacka både vitlök och gul lök och fräs i olja i en traktörpanna. Tillsätt ris och saffran och blanda om. Häll på buljong och eventuelt vitt vin, låt sjuda i ca 20 minuter under lock. Tillsätt ärtor, paprika och kassler. Låt sjuda 15 minuter. Tillsätt kräftstjärtar och smaka av med salt och peppar. Stö över hackad persilja. Glöm inte brödet! Lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben