Pärlsockrad äppelkaka

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod äppelkaka till kaffe eller efterrätt!

Ingredienser

  • 5-6 syrliga äpplen
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • 1/2 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Häll i en smord ugnssäker form. Lägg på äppleklyftorna och tryck ner dem något i smeten. Täck hela formen med kallt smör hyvlat i tunna skivor och strö på pärlsocker. Grädda kakan i 35 minuter. Låt kallna. Servera med vaniljglass som är pudrad med kanel.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    anluk 29 september 2008

    Smöret när skall det i??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben