Päronmazarin

Serverar: 12 portioner

En päronmazarin är inte något du äter ensam, den är något du delar med dig av. Den är nämligen perfekt för att skaffa sig nya vänner. Unga, gamla, långa, korta, roliga och tråkiga. De flesta älskar den här kakan! Laktosfri.

Ingredienser

  • 100 g smör, t ex mjölkfritt
  • 150 g mandelmassa
  • 2 dl socker
  • 2½ dl mjölk, t ex mandel-, soja-, eller havremjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk konserverade päron, á 400 g
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform.
    2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Riv ner mandelmassan i en skål på rivjärnets grova sida. Rör ner det smälta smöret, sockret och mjölken.
    3. Rör i en annan skål ihop vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i mandelmassesmeten. Använd en ballongvisp, det blir enklast.
    4. När du har en hyfsat slät smet häller du ner den i springformen. Häll av lagen från päronen och skär alla päronhalvor i två delar. Tryck ner dem i smeten.
    5. Grädda kakan i ca 40 minuter, eller tills den är torr i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna. Pudra över lite florsocker innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben