Päronmuffins med vit choklad

Serverar: 12 portioner

Härligt saftiga muffins som kan bli till bakelser. Garnera gärna de kalla päronmuffinsen med vispad grädde och After Eight.

Ingredienser

  • 2 päron
  • 100 vit choklad
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 50 g smör
  • 2 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Skala, kärna ur och tärna päronen. Hacka chokladen. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Rör ner smält smör och fil. Blanda mjöl, bakpulver, päron och choklad och rör ner i smeten.
    4. Klicka ut i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben