Päronrutor med konjak och choklad

Serverar: 20 portioner

Stor som en cookie, och med en skvätt konjak som nästan gör kakan magisk. 261 kalorier per kaka

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 ½ dl farinsocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 3 päron
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda havregryn, mjöl, socker, salt och bakpulver. Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop till en smuldeg med händerna.
    3. Klä en ugnsform 20x15 cm med bakplåtspapper. Tryck ut hälften av degen i bottnen på formen, se till att det blir hårt packat. Baka bottnen mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna något.
    4. Skölj, kärna ur och skär päronen i små kuber. strö dem över bottnen. Grovhacka chokladen och strö den över päronen. Skvätt konjaken över kakan. Smula över resten av degen. Baka mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kall, skuren i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben