Päronrutor med konjak och choklad
Stor som en cookie, och med en skvätt konjak som nästan gör kakan magisk.
261 kalorier per kaka
Ingredienser
5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
3 ½ dl farinsocker
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
200 g smör
3 päron
200 g mörk choklad
2 msk konjak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda havregryn, mjöl, socker, salt och bakpulver. Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop till en smuldeg med händerna.
- Klä en ugnsform 20x15 cm med bakplåtspapper.
Tryck ut hälften av degen i bottnen på formen, se till att det blir hårt packat. Baka bottnen mitt i ugnen 15 minuter.
Låt svalna något.
- Skölj, kärna ur och skär päronen i små kuber. strö dem över bottnen. Grovhacka chokladen och strö den över päronen.
Skvätt konjaken över kakan. Smula över resten av degen. Baka mitt i ugnen 15 minuter.
Låt svalna och servera kakan ljummen eller kall, skuren i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)