Pärontryffel

Chokladtryffel med päroncognac. Har inte provat detta receptet ännu. Går kanske lika bra med päronarom.

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 400 g fin mörk choklad, minst 70%
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2-3 msk Xanté päroncognac
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen. Rör till en jämn smet.
    2. Lägg i smöret när chokladsmeten är ljummen och rör till en jämn smet. Smaksätt med päroncognacen.
    3. Kyl chokladsmeten en stund innan den rullas ut till små kulor och rullas i kakaopulver. Tryffeln förvaras i kyl men bör stå framme en stund i rumstemperatur innan man avnjuter den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben