Pärontryffel

Serverar: 40 portioner

Riktigt goda tryfflar

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • Ca 65 g rumsvarmt smör
  • ½ dl päronkonjak Xanté
  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden. Rör om.
    2. Rör ner smöret. Tillsätt päronkonjaken. Häll i en bunke och låt stelna minst tre timmar i rumstemperatur.
    3. Forma små kulor, som väger ca 10 g, med hjälp av två små skedar och händerna. Ställ kallt två timmar.
    4. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den på ett fat. Rulla tryffeln i chokladen med hjälp av två små skedar. Lägg på bakplåtspapper efter hand.
    5. Smält den vita chokladen i mikro eller i vattenbad. Ringla den över tryffeln. Ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben