Hannas pärontryffel

Serverar: 35 portioner

Söt och god tryffel som passar utmärkt till kaffet.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl grädde
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g ljus choklad
  • ca 65 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl päronkonjak
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde. Hacka chokladen och tillsätt den. Ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta helt. Rör ner smöret och tillsätt päronkonjaken. Häll upp i form och låt stelna i kylskåp. Det är lätt att skära lagom bitar när den stelnat. Eller forma små kulor med en sked och handen. Rulla dem i kakao eller florsocker.
    2. Tips! Kyl handen med lite is så är det lättare att forma bollar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vetebullen 10 december 2008

    Mycket gott! Gör denna varje jul till oss vuxna.! God Jul önskar Jeanette

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben