Tant Hannas kakor

Serverar: 40 portioner

Snabbakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl grädde
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • matfett till plåten
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde och smält, avsvalnat matfett. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2 1/2 cm i diameter. Skär rullen i bitar, ca 2 cm långa, och rulla bitarna till bollar.
    2. Lägg bollarna på smord plåt och grädda i 200° ca 15 minuter, eller tills kakorna är ljusbruna.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben