Hannas morotskaka

Serverar: 6-8 portioner

Snabbt och gott !

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl solrosolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 50 g smör
  • 75 g philadelphiaost
  • 0,75 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget och sockret fluffigt. Riv morötterna, ungefär fyra stycken, grovt och rör ned dem och oljan i äggblandningen. Blanda torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Sätt in i ugnen, grädda i ca 30 minuter.
    2. Glasyren: Smöret ska vara mjukt, när man blandar ihop det med philadelphiaosten. Rör sedan i florsocker och lite vaniljsocker och bred på kakan när den svalnat.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben