Påls kaka

Enkel och god långpannekaka. Denna sats är till en liten långpanna eller lasagneform.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • Smör eller margarin till långpannan
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
    4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
    5. Späd med filmjölken.
    6. Rör ner det smälta, avsvalnade matfettet i kaksmeten.
    7. Häll den i en smord långpanna, ca 20 x 30 cm.
    8. Strö över russin.
    9. Grädda kakan i ugn vid 200° i ca 20 min, eller tills den fått vacker färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
    10. Låt kakan svalna. Skär den i portionsbitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    pooneh 18 september 2010

    rekommenderas varmt;) trodde inte att den skulle vara så bra som den var. både god och lagom mjukt, saftigt ... ja den var helt enkelt underbar. bytte russin med tranbär som blev en succe. En små detalj bara, den måste va inne längre än 20 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben