Panamatorte- Chokladtårta

Maffig och smältande god chokladtårta som är glutenfri.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 6 äggvitor
  • 6 äggulor
  • 140 g mandel/nötter
  • 140 g socker
  • 140 g choklad
  • Kräm
  • 100 g choklad 65-70%
  • 100 g smör
  • 50 g socker
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Valnötter eller andra nötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa socker och äggulor pösigt till tårtbottnen. smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Blanda de vispade äggen och chokladen med mandel/nötterna (alternativt att ni hackar dem)
    3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i kaksmeten. Fyll smeten i smörad och ströbröad form. Grädda i ugnen 45-50 minuter. Kolla med en sticka att den inte är kladdig.
    4. Smält choklad, socker och smör i ett vattenbad. Vispa i ägget och låt svalna lite.
    5. Dela kakan till två tårtbottnar och bred lite chokladkräm över den ena. Lägg på den övre och täck hela kakan mde resten av krämen. Garnera med valnötter eller andra nötter.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben