Pannacottatårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är en kombination av cheesecake och pannacotta, som kan varieras efter egen smak.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g (12-13 st) krossade digestivekex (eller pepparkakor)
  • 1,5-2 tsk vaniljsocker
  • 0,75-1 dl flytande smör, gärna med citronsmak
  • Fyllning
  • ½-1 ask djupfrysta bär, eller motsvarande mängd färska bär, t.ex. hallon/blåbär eller lingon (ska täcka botten)
  • 5 dl vispgrädde
  • 3-4 tsk vaniljsocker (alt. 1–2 bitar mörk choklad, minst 70 %, alt. 1 tsk pepparkakskryddor)
  • 2 dl gelésocker multi
  • Topping
  • 2-3 dl turkisk yoghurt (eller creme fraiche)
  • ev. kakpynt, bär eller riven choklad
  • Instruktioner

    1. Spänn fast ett smörpapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diameter. Blanda kexkrosset, vaniljsocker och smöret i matberedare.
    2. Tryck ut blandningen i formen.
    3. Fördela bären jämnt ovanpå (de djupfrysta bären behöver inte tinas).
    4. Blanda grädde, gelésocker, vaniljsocker (alt. Choklad/pepparkakskryddor) i en kastrull och koka upp. Rör om så att allt blandas; särskilt om det är choklad i. Häll blandningen i formen så att bären täcks. Ställ kallt för att stelna.
    5. Bred yoghurt/creme fraiche över pannacottan. Om man vill kan man strö över kakpynt av valfri sort, t.ex. dekorationshjärtan eller silverkulor, några färska bär eller riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben