Pannacottatårta med marinerade jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

En ljuvlig och söt tårta man inte behöver så stor bit av. Glutenfri!

Ingredienser

  • 7 ½ dl vispgrädde
  • 250 g vit choklad
  • 2 ½ dl gelésocker multi
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 l jordgubbar
  • Nästan 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda vispgrädde, vit choklad och gelésocker multi i en kastrull, värm på svag värme tills chokladen smält och låt sedan koka upp och koka 30 sekunder. Häll i en icke smord springform. Låt svalna lite och ställ den sedan i kylen.
    2. Koka upp vatten och strösocker, tag bort från plattan. Strimla de basilikabladen och lägg ner i sockerlagen. Låt dra tills det blir kallt, skiva sedan jordgubbar och låt dra i lagen någon timme.
    3. Lägg på jordgubbarna på pannacottabottnen, servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben