Marinerade jordgubbar och glass

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

En somrig efterätt där avokadooljans milda smak utmärkt kompletterar jordgubbarna och glassen.

Ingredienser

  • 1 ask färska jordgubbar (ca 500 g)
  • 1−2 tsk vaniljsirap (se beskrivning nedan)
  • Salt
  • 4 bollar vaniljglass
  • Olivado avokadoolja
  • Vaniljsirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång med frön
  • Instruktioner

    1. Börja med att tillreda vaniljsirapen. Blanda socker och vatten och tillsätt vaniljstången med frön. Låt koka på svag värme tills blandningen blir gyllenbrun och tjocknar. Ta bort från spisen och låt svalna.
    2. Skär jordgubbarna i en stor skål. Tillsätt vaniljsirap (1-2 tsk) och en nypa salt och blanda ihop ingredienserna. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben