Varför inte bjuda på en läcker tårta. Låt denna nöttårta bli en härlig avslutning på middagen eller kaffekalaset.
Ingredienser
75 g hasselnötter
1 dl mandelspån
2 tsk vetemjöl
3 st ägg vita
48 g socker, 4 msk
10 dl glass max 6%, vanilj
5 dl jordgubbar
5 dl hallon
Instruktioner
Mixa hasselnötter och blanda dem med mandel och vetemjöl i en bunke. Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning. Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.
Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter. Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.
Rör glassen mjuk och fördela den över nötkakan. Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering. Garnera med bär och blad av citronmeliss.
Hej! Jag tog mig friheten och laddade upp en bild till ditt recept!