Nöttårta med glass och jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Varför inte bjuda på en läcker tårta. Låt denna nöttårta bli en härlig avslutning på middagen eller kaffekalaset.

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter
  • 1 dl mandelspån
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 st ägg vita
  • 48 g socker, 4 msk
  • 10 dl glass max 6%, vanilj
  • 5 dl jordgubbar
  • 5 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Mixa hasselnötter och blanda dem med mandel och vetemjöl i en bunke. Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning. Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.
    2. Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter. Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.
    3. Rör glassen mjuk och fördela den över nötkakan. Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering. Garnera med bär och blad av citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 29 september 2008

    Hej! Jag tog mig friheten och laddade upp en bild till ditt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben