Punsch- och citronparfait med jordgubbar marinerade i balsamvinäger

Serverar: 8-10 portioner

En dessert som passare efter en stor middag!

Ingredienser

  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 ms honung
  • 8 äggulor
  • 3 msk punsch
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 liter jordgubbar
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl honung
  • Instruktioner

    1. Parfait: Koka upp vatten, socker och honung och låt det kallna. Blanda äggulorna med sockerlagen i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills blandningen vitnar. Det tar ungefär 5 minuter. Blanda i punschen, citronsaften och citronskalet. Låt svalna.
    2. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i en plastad brödform eller sockerkaksform. Knacka formen mot bänken några gånger för att få ut luftbubblor ur parfaiten och ställ in i frys i minst ett dygn.
    3. Jordgubbarna: Dela jordgubbarna i halvor. Koka ihop balsamvinäger, rödvin och honung till en simmig konsistens och låt svalna något. Häll marinaden över jordgubbarna.
    4. Lossa parfaiten genom att doppa formen i ljummet vatten. Stjälp upp på fat och låt den stå i kylen i 15 min före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben