Marinerade jordgubbar

Spännande marinerade jordgubbar serveras till grillat kött.

Ingredienser

  • 1 liter (500 g) jordgubbar
  • Lag
  • ½ dl Dansukker Farinsocker
  • ½ dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • ½ färsk röd chilifrukt
  • 1 tsk grönpeppar, gärna färsk
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 schalottenlök i skivor
  • Instruktioner

    1. Koka upp ingredienserna till lagen.
    2. Rensa jordgubbarna och halvera dem, riktigt stora delas i 4-6 bitar. Häll lagen över jordgubbarna och låt stå i minst 2 timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Årets gröna kock
    Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben