Pannacottatårta med färska jordgubbar

Smaskig sommardessert.

Ingredienser

  • Botten
  • Färdigköpt chokladtårtbotten
  • Fyllning och garnering
  • 2 l färska jordgubbar
  • Pannacotta
  • 6 blad gelatin
  • 1 l vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg tårtbottnen i en bakform med löstagbar kant.
    2. Skär hälften av jordgubbarna i skivor och fördela jämnt över hela bottnen.
    3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Hetta upp grädden och tillsätt sockret. Blanda ner gelatinet i gräddmixen och vispa tills dess att gelatinet löst sig, låt sedan svalna. Häll gräddmixen över jordgubbarna och ställ sedan i kylen över natten.
    4. Skiva och garnera med resten av jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben