Smördegspaj med blueberry curd och färska jordgubbar

Serverar: 4 portioner

En härlig smördegspaj som går fort att laga ihop! Passar alldeles utmärkt att bjuda på som efterrätt eller under en lugn hemmakväll! Riktigt god och lättlagad paj! Blueberry Curden som jag har använt mig av har jag lagt upp här på Matklubben och heter: "Härlig Blueberry curd".

Ingredienser

  • 200 g färdig smördeg
  • 0.75 vetemjöl
  • 1 ägg
  • 6 dl blueberry curd
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Strö över mjölet på ett bakbord/en arbetsbänk. Dela upp smördegen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund cirkel, ungefär 1 cm tjocka.
    3. Täck 4 räfflade små pajformar med smördegen genom att pressa ner degen noggrant och nagga bottnarna ordentligt med en gaffel.
    4. Grädda pajerna i mitten av ugnen i 12-14 minuter.
    5. Vispa ägget lätt för hand.
    6. Ta ut formarna och pensla bottnarna med ägget. Sätt in dem i ugnen igen, i ca 2 minuter. Ta ut och låt svalna av helt.
    7. När bottnarna har svalnat av fördela Blueberry Curden jämnt över bottnarna.
    8. Skölj, ansa och dela jordgubbarna på mitten. Fördela jordgubbshalvorna jämnt över pajerna.
    9. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Moaberglund 23 mars 2012

    hej, jag är nyfiken på var du har köpt de där formarna? :)

    monken86 26 mars 2012

    Hej! Formarna köpte jag på Lagerhaus. Har sett att de finns i denna fina ljusrosa och i vitt hos dem som jag köpte mina, i butiken Norrköping City. Kanske finns det fler färger på andra ställen?:) De kostar 29 kr styck.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben