Vaniljmakroner med färska jordgubbar

Serverar: 16 portioner

Går att ändra fyllning och smaksättning i det oändliga, bara fantasin sätter gränserna

Ingredienser

  • 60 g mald sötmandel
  • 150 g florsocker
  • 2 äggvitor
  • 40 g strösocker
  • 1/4 tsk vaniljpulver (el. 1/2 tsk vaniljsocker)
  • Fyllning
  • 60 g osaltat smör
  • 1/4 tsk vaniljpulver (el. 1/2 tsk vaniljsocker)
  • 150 g florsocker
  • 3-4 jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sikta mandelmjöl och florsocker i en skål. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner strösocker, lite i taget till det blir en slät och tjock smet. Blanda i vaniljpulver eller vaniljsocker. Vänd ner mandel/florsocker i äggsmeten. Fortsätt blanda tills smeten blir lite seg.
    2. Spritsa ut på bakplåtspapper, 32 st. Låt stå i ca 30 minuter. Värm ugnen till 150 grader. Grädda i mitten ca 10-15 minuter. Lossa dem efter en stund. Blanda smör, vaniljpulver och florsocker till en smet. Blanda i hackade jordgubbar. fördela och sätt ihop kakorna två och två

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben