Pannkaka från Thailand

Serverar: 12 portioner

Pannkakorna med banan i är det bästa matminnet för många som varit i Thailand. Där finns flera olika varianter.

Ingredienser

  • 1/4 pkt färsk jäst à 50 g
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 kokt, kall potatis
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Olja till stekning
  • Servering
  • Skivad banan
  • Kondenserad mjölk, chokladsås eller lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Rör ut 1/4 paket färsk jäst à 50 g i vatten och salt i en stor bunke. Mosa en kokt, kall potatis och rör i den med vetemjölet.
    2. Arbeta degen tills den är smidig. Degen ska vara ganska lös. Låt stå och jäsa dragfritt i minst 2 timmar, helst längre.
    3. Häll ut degen på bakbord och dela upp den i 12 bitar. Kavla ut dem allteftersom till tunna pannkakor. Använd ev lite mer mjöl.
    4. Häll olja i en panna och låt den bli het. Stek en pannkaka i taget.
    5. Servera med skivad banan och kondenserad mjölk, chokladsås eller lönnsirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben