Pannkaka med getost

Serverar: 4 portioner

En spännande, ny variant av ugnspannkaka som du gör i ugnen med en topping av grönsaker och getost. 513 kalorier per portion

Ingredienser

  • Grönsaker
  • 100 g gul lök
  • 300 g morötter
  • 200 g vitkål
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk örtsalt
  • Pannkakssmet
  • 3 dl vetemjöl, alt. hälften grahamsmjöl
  • 6 dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 dl ajvar relish
  • 50 g getost
  • Sallad
  • 300 g gurka
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, skär morötterna i slantar. Finstrimla vitkålen och bryt broccolin i små buketter. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt morötterna, vitkålen och brccolin och låt grönsakerna bli något mjuka, ca 10 minuter. Salta.
    2. Vispa mjölet med hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt av mjölken, ägg och salt. Vispa tills smeten är slät. Häll smeten i en smord långpanna, ca 20x30 cm. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Pannkakan ska ha stelnat något ovanpå.
    3. Bred på ajvar relish. Lägg grönsakerna och smula getosten ovanpå. Grädda i ytterligare 10 minuter.
    4. Servera med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben