Pannkaka med gulbetor, getost och citronvinägrett

Serverar: 4 portioner

Nyttigare och matigare pannkaka med en härlig topping.

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 6 dl standardmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • Neutral rapsolja till stekning
  • Topping
  • 4 st gulbetor
  • 200 g getost
  • 1 gul lök
  • Finrivet skal och saft från 1 citron
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en bunke och rör i salt, socker och ca 2 dl av mjölken. Rör ner mjölet och vispa smeten klumpfri. Vispa i resten av mjölken och häll i rapsoljan. Låt svälla i ca 1-2 timmar.
    2. Stek pannkakor i het pannkakslagg i lite rapsolja. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
    3. Skala och koka gulbetorna. Skala och strimla löken. Blanda citronskal och citronsaft tillsammans med honung och rapsolja. Dela gulbetorna grovt och vänd ihop dem med smulad getost, lök och dressing.
    4. Lägg röran på pannkakorna, salta och peppra. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben