Pannkakor av bovete-, dinkel- och vetemjöl

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag komponerade dessa betydligt nyttigare och mer mättande pannkakorna när vi ville ha något nyttigare än de vanliga vetemjölspannkakorna. Alla fem barnen tycker bättre om dom än de vanliga. Du orkar tre om du äter normala portioner.

Ingredienser

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl ekologiskt dinkelmjöl
  • 1 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl ekologisk mjölk
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 krm rosa himalayasalt
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt plattan på 4:an och ställ på plättlaggen. Blanda allt torrt i en bunke och vispa ner 3 dl mjölk. Knäck i äggen, vispa och tillsätt resten av mjölken. Avsluta med oljan.
    2. Häll upp så att det täcker botten. De blir lite tjockare än vanligt tack vare bakpulveret. Stek tills ytan stelnat och vänd. Stek ytterligare en minut. Servera med socker eller sylt. (Gör din egen sylt med syltsocker och bär, tar 10 min.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben