Pannkakor med fruktfyllning

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Pannkakor, crêpes, blinier ... kärt barn har många namn och pannkakor av alla slag älskas över hela världen, av såväl barn som vuxna. Här fyller du dem med ananas och bär och klickar crème fraîche ovanpå.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smör, margarin eller olja
  • 2 dl crème fraîche
  • Farinsocker
  • Fyllning
  • 1 liten burk syltade körsbär
  • 1 burk krossad ananas
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och socker. Vispa i mjölken, litet i taget, till en jämn smet och tillsätt äggen under fortsatt vispning. Smält matfettet och blanda det med smeten. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor.
    2. Häll bort spadet från körsbären och blanda dem med ananaskrosset. Värm blandningen på svag värme. Klicka fruktblandningen med en sked på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg en klick crème fraîche på varje pannkaka, strö över farin och servera.
    3. Du kan byta ut ananasen mot andra frukter och bär, t ex jordgubbar, hallon eller äppelmos. Du kan också ersätta crème fraîche med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben