Pannkakor med fruktsallad

Serverar: 4 portioner

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

  • Smet
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl kokt ris eller risoni
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • Smör eller margarin till stekning
  • Fyllning
  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • 1 burk (75-100g) mandarinklyftor
  • 2-3 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 2 msk flytande margarin
  • Garnering
  • Råsocker flor (Dansukker)
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till pannkakorna.
    2. Grädda pannkakor i smörad stekpanna eller pannkakslagg. Håll varma.
    3. Fyllningen: Skala kiwin och bananen och skär i bitar. Häll spadet av mandarinerna. Blanda frukterna och värm dem med sirap och margarin.
    4. Lägg pannkakorna på tallrikar och fördela fyllningen på dem. Vik samman. Pudra över florsocker. Servera genast.
    5. Om så önskas kan man servera en klick glass eller grädde till pannkakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben