Koka egen sylt till pannkakorna lätt som en plätt.
Ingredienser
Rabarbersylt
5 dl skalade och skivade rabarber
5 dl skivade jordgubbar
½ tsk citronsyra
2 msk citronsaft
3 dl syltsocker med pektin
20 kardemumma kärnor
Pannkakor
3 ägg
6 dl mjölk
2 msk smör
2 ½ dl mjöl
1 tsk salt
Instruktioner
Rabarbersylt:
Skala rabarbern och skär sedan den och jordgubbarna i bitar. Överför frukten tillsammans med citronsyra, citronsaft och socker i en kastrull. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och häll dem i kastrullen. Rör om och värm sedan blandningen under omrörning tills den kokar upp. Låt koka i 5 minuter, skumma av och häll sylten i en väl rengjord, varm burk och sätt på locket.
Pannkakor:
Blanda mjöl och salt i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, rör om. Smält smöret och häll det i smeten. Låt stå i 30 minuter innan pannkakorna steks i smör.