Pannkakor med hemgjord rabarbersylt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Koka egen sylt till pannkakorna lätt som en plätt.

Ingredienser

  • Rabarbersylt
  • 5 dl skalade och skivade rabarber
  • 5 dl skivade jordgubbar
  • ½ tsk citronsyra
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl syltsocker med pektin
  • 20 kardemumma kärnor
  • Pannkakor
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rabarbersylt:
    2. Skala rabarbern och skär sedan den och jordgubbarna i bitar. Överför frukten tillsammans med citronsyra, citronsaft och socker i en kastrull. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och häll dem i kastrullen. Rör om och värm sedan blandningen under omrörning tills den kokar upp. Låt koka i 5 minuter, skumma av och häll sylten i en väl rengjord, varm burk och sätt på locket.
    3. Pannkakor:
    4. Blanda mjöl och salt i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, rör om. Smält smöret och häll det i smeten. Låt stå i 30 minuter innan pannkakorna steks i smör.
    5. Servera pannkakorna och sylten med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben