Pannkakor med kaviar

Serverar: 4-6 portioner

Förrätt med stenbitsrom och crème fraiche.

Ingredienser

  • 10 g färsk jäst eller ½ tsk torrjäst
  • 90 g vetemjöl
  • 1.75 dl ljummet vatten (varmt om du använder torrjäst)
  • 1.75 dl ljummen mjölk (varm om du använder torrjäst)
  • 110 g grahamsmjöl
  • 2 lätt uppvispade ägg
  • Servering
  • 1.75 dl crème fraiche
  • 200 g svart stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, 1 msk av vetemjölet samt vatten och mjölk i en bunke. Låt stå på varm plats tills det skummar gör det inte det så är jästen död och det är bara att börja om).
    2. Sikta resten av vetemjölet och grahamsmjölet två gånger ned i en stor bunke och lägg även med det bortsiktade i bunken. Gör en grop i mitten och lägg i jästsmet och uppvispade ägg. Arbeta ihop med en träsked till en slät smet. Täck över och låt smeten vila på varm plats i 1 timme.
    3. Smörj en tjockbottnad stekpanna eller pannkakslagg lätt med smält smör. Rör om i smeten i 10 sekunder. Ta 2 matskedar smet till varje pannkaka och grädda tills det börjar bubbla på ytan. Vänd då och stek andra sidan. Håll pannkakorna varma medan du steker resten. Servera med crème fraiche och stenbitsrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben