Pannkakor med kikärtsmjöl

Serverar: 4 portioner

Lyxiga pannkakor inspirerade av den italienska pannkakan Farinata. Kikärtsmjölet kan bytas ut mot majsmjöl om du inte hittar det.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • Topping
  • 150 g Castello White with truffle
  • 8 färska fikon, i klyftor
  • 30 g rucola
  • Eventuellt lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken i en kastrull, vispa i mjölet. Tillsätt ägg, hackad rosmarin och salt. Rör till en slät smet och låt svälla ca 15 minuter. Stek tunna pannkakor i smör.
    2. Servera med smulad ost, fikon i klyftor, rucola och eventuellt lufttorkad skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben