Pannkaksrulle med köttfärs

Är glutenfritt, byt ut mjölken så blir det även laktodfritt. Det här är en lättlagad och god rätt som passar som entrérätt, på kvällen framför TV. Det går också bra att frysa i bitar. Bra att ta med i lunchlådan!

Ingredienser

  • 2,5 dl ljust basmjöl - glutenfritt
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk - havremjölk
  • 3 ägg
  • Köttfärssås
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (ca 200 g)
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt 3 dl mjölk och blanda till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Häll smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 24x30 cm.
    2. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter
    3. Köttfärssås Bryn hackad lök, vitlök och köttfärs. Tillsätt krossade tomater och smaka av med kryddorna. Låt köttfärssåsen puttra i pannan en stund.
    4. Bred ut köttfärssåsen på den färdiga pannkakan och rull ihop. Strö över riven ost och gratinera i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben