Pappaplättar med chokladgratinerad fruktsallad

Serverar: 50 portioner

Har inte testat detta recept än men har gjort annat av skrädmjöl, typ drömmar och tekakor. Ser att 8 recept är inlagda recept från mjölpåsen men inte detta. Hittade det via internet och från radio norrbottens matprogram 2006.

Ingredienser

  • 3 dl skrädmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smält smör
  • Varm fruktsallad
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 2 plommon
  • 1 dl vita vinbär eller andra bär som t.ex. hjortron
  • Ca 1 tsk honung från länet
  • Vit balsamvinäger
  • Vanilj eller ca 1 tsk vaniljsocker
  • Smör
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda skrädmjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölk och tre ägg till en jämn smet. Vispa ner smält smält smör. Låt gärna smeten svälla en stund.
    2. Skala och skär frukten i bitar. Stek frukten och bären med lite smör. Hård frukt bör stekas lite längre tid än mjuk. Tillsätt honung, vaniljsocker efter smak och vit balsamvinäger. Låt det hela småkoka lite.
    3. Lägg upp fruktsalladen på småplättarna och ringla över smält choklad och garnera ev. med en jordgubbe. Servera med glass eller vispad grädde.
    4. Ps. Vit balsamvinäger framställs av vita druvor som får jäsa och sedan lagras i rostfria tankar. Är bra för att den färgar inte maten och passar därför bra till fisk, sallader, efterrätter och ljusa såser. Smaken är fräsch, mildsyrlighet och tydlig sötma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben