Pappas Ungerska kotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Min pappa kommer ifrån Ungern & har lärt mej detta recept.

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter
  • 2-2½ dl riven ost
  • 2 dl mjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl skorpmjöl
  • paprikapulver (gärna lite starkare)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Banka lätt ut kotletterna,torka av dem med hushållspapper. Blanda mjölet med paprikapulvret,salt,peppar i djup tallrik.Häll upp skorpmjöl i djup tallrik Blanda uppvispade ägget & den rivna osten i djup tallrik.
    2. Vänd först kotletterna i mjölblandningen,sedan i äggsmeten & sist i skorpmjölet.Se till att "banka" in mjölblandningen & skorpmjölet med handflatan så att det fastna ordentligt. Stek på medelvärme cirka 5-6 minuter på vardera sida mer om kotletterna är tjocka.
    3. Servera potatis till.Det finns en Ungersk potatisgryta bland recepten(dock inte bland mina) Lycka till

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    popik 8 oktober 2008

    Väldigt gott.

    jolmen 23 november 2008

    Mmmmums! Påmnner om piccata

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben