Paprikapotatis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

En Ungersk rätt som jag hämtat från en av våra kvällstidningars bilagor. Mycket god och lätt vardagsrätt!

Ingredienser

  • 2 stora röda paprikor
  • 2 tomater
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 250 g ungersk korv ex Gyulaikorv
  • 6 stora potatisar
  • 2-3 dl vatten
  • Instruktioner

    Skölj paprika och tomat. Skala lök och vitlök.Hacka allt och fräs i oljan ca 10 min. Tillsätt paprikapulver och salt. Skiva korven och tillsätt den. Skala potatisen och skär dom i klyftor. Lägg i potatisen och tillsätt vattnet. Koka ca 30 min. Rör försiktigt så att inte potatisen går sönder.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben