Kycklingrullader med paprikapotatis

Serverar: 4 portioner

God och lättfixad festrätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • Ca 100 g färskost med örter
  • Ca 50 g grillad paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapotatis
  • 800 g potatis
  • 3 paprikor, blandade färger
  • Salt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Skär en djup ficka i filéerna och banka ut dem. Lägg 1 skinkskiva på varje filé och bred ost över dem. Strimla paprikan och fördela den ovanpå.
    3. Rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind upp med bomullssnöre. Bryn filéerna runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i eldfast form.
    4. Skala potatisen och skär den i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Lägg potatis och paprika med skinnet nedåt i smord eldfast form. Strö på salt och ringla olivoljan över. Rör om.
    5. Ställ in formen mitt i ugnen och stek potatisen ca 35 minuter. Ställ in kycklingformen bredvid när ca 20 minuter återstår och stek allt klart i ugnen.
    6. Skär upp filéerna och bjud paprikapotatis och sallad till.
    7. Tips! Grillad paprika finns att köpa på burk. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben