Baconlindade kycklingrullader med morotstzatsiki

Serverar: 6 portioner

Kyckling på potatisbädd med morotstzatsiki

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 pkt färskost, med paprika och chili, 125 g
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Morotstzatsiki
  • 3 morötter
  • 2 dl kesella eller turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
    3. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rullad.
    4. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.
    5. Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
    6. Morotstzatsiki: Skala och riv morötterna. Blanda med kesella eller yoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lottis1 23 september 2009

    Denna rätt testade jag idag och bjöd mina föräldrar på. Dom gav den MVG dvs 5+. Alla uppskattade maträtten. Det är en rätt jag kommer göra fler gånger. Det enda som saknades var färsk rosmarin men det gick bra med torkad med.

    pia61 27 september 2009

    Det här var verkligen gott!

    familjenstrand 1 maj 2010

    Supergott! Det tycker hela familjen o alla vi har bjudit på denna rätt !

    emmalycksell 22 februari 2014

    Verkligen gott! Var perfekt med färskosten, pricken över i:et!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben