Fyllda kycklingrullader

Serverar: 4 portioner

Vardagslyx

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 4 st bitar rökt smörgåsskinka
  • riven ost
  • Kryddor
  • salt
  • kycklingkrydda
  • örtkrydda provencale (ask finns i frysdisken)
  • örtagård
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200°C. Banka ut varje filé för sig genom att lägga en filé i taget i en fryspåse. Banka med kastrull eller kötthammaren, tills fileén är platt. Obs gör den ej för tunn, då går den lätt sönder. Krydda ena sidan av fileén med salt, kycklingkrydda och örtagård. Givetvis kan man välja andra kryddor om man vill. Vänd på filén. Vik en skinkbit på hälften och lägg lite riven ost emellan. Krydda med örtkrydda provencale. Rulla ihop rulladen. Vik gärna in kanterna när du rullar ihop kycklingen.
    2. Smörj en ugnsfast form med lite olja. Lägg i rulladerna med skarven neråt. Ställ in fatet i ugnen. Ta ut fatet efter ca 20 minuter och pensla rulladerna med lite olja. Ställ tillbaka fatet i ugnen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter till, eller tills rulladerna har fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben