Parfait (grundrecept)

Serverar: 16 portioner

Tillsätt den smaken DU tycker bäst om.

Ingredienser

  • 8 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 8 dl grädde
  • Instruktioner

    Vispa grädden till hårt skum. Vispa samman gulor och socker i en rostfri kastrull. Först kallt sedan över svag värme. Vispa tills massan blivit 50*C, tag av den från plattan och fortsätt vispa tills massan är 25*C. Blanda samman grädden med äggsmeten samt smakämne. Fyll i en form som du klätt med plastfolie. Frys in. Man kan i stort sett smaksätta den med vad man vill. När du sk atina den så spola formen under rinnande kallt vatten i ca 10-15 sekunder.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben