Paris-sås

Serverar: 4 portioner

underbar sås till kött enligt mitt tycke

Ingredienser

  • 0,5 msk vatten
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 äggulor
  • 200 g rumstempererat smör
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 3 fint hackade ansjovisfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk senap helst fransk
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, vinäger och äggulor i en kastrull. Sätt den i vattenbad.
    2. Låt blandningen tjockna under omrörning. Tillsätt det rumstempererade smöret i klickar under kraftig vispning, så att såsen blir tjock och luftig.
    3. Rör ner resten av ingredienserna. Håll såsen ljummen tills servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben