Parisare med choklad

Serverar: 6 portioner

Klassisk Parisare "Fransk Våffla" med choklad på och mellan...

Ingredienser

  • Parisare
  • 3 frysta smördegsplattor
  • 3 msk socker
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 100 g mörk blockchoklad, smält
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Låt smördegsplattorna tina ca 20 minuter i rumstemperatur. Ta ut 4 runda kakor ur varje platta. Blanda socker och kakao och häll ut på bakpapper. Kavla rundlarna med kruskavel till ovala kakor och doppa dem i socker- och kakao-blandningen. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler. Vispa äggulor och socker med vattnet. Rör ner smör och choklad. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning mellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben