Pariserbullar

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bullar som man doppar i socker och fyllning med vaniljkräm

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 200 g margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 krm hjorthornsalt
  • 5 dl vaniljkräm
  • Pensling
  • smält margarin
  • Garnering
  • socker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250-275 grader
    2. Lägg mjölet i en bunke rör ut jästen i smält smör och häll dit mjölken värm den tills det blir fingervarmt. Häll den i bunken med salt och socker hjortronsalt och ägg, arbeta ihop degen smidig ta upp den dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en fyrkant som kavlas ut i 7*7 cm. Lägg en klick kräm på varje bit vik ihop kanterna och lägg bullarna med skarvarna neråt på en plåt låt jäsa 1 timme. Grädda i mitten av ugnen tills dem blir gyllenbruna stå gärna och passa på dem
    3. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i socker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben