Serverar: 50-60 portioner
Bullar som man doppar i socker och fyllning med vaniljkräm
Ingredienser
50 g jäst
200 g margarin
4 dl mjölk
1 dl socker
1 krm salt
1 ägg
1 krm hjorthornsalt
5 dl vaniljkräm
Pensling
smält margarin
Garnering
socker
Instruktioner
- Ugn 250-275 grader
- Lägg mjölet i en bunke rör ut jästen i smält smör och häll dit mjölken värm den tills det blir fingervarmt. Häll den i bunken med salt och socker hjortronsalt och ägg, arbeta ihop degen smidig ta upp den dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en fyrkant som kavlas ut i 7*7 cm. Lägg en klick kräm på varje bit vik ihop kanterna och lägg bullarna med skarvarna neråt på en plåt låt jäsa 1 timme.
Grädda i mitten av ugnen tills dem blir gyllenbruna stå gärna och passa på dem
- Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i socker
Liknande recept
Kommentarer (0)