Pariservåfflor

Dessa goda våfflor hittade jag recept på i min bakpärm.

Ingredienser

  • 200 g kallt smör
  • 200 g vetemjöl
  • 4 msk vispgrädde
  • Smörkräm
  • 1 dl florsocker
  • ¾ dl vatten
  • 3 äggulor
  • 150 g mjukt smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Hacka samman matfett och mjöl till en smulig massa. Sätt till grädden och arbeta raskt samman till en deg som får halvstelna i kylen. Kavla ut degen. Ta med runt mått ut kakorna. Kavla dem sedan med en oval kruskavel. Grädda i 5-8 minuter. Lägg samman med smörkräm emellan.
    2. Smörkräm: Rör smör, florsocker, äggulor och vatten vitt och pösigt.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben