Pariservåfflor - glutenfria
Serverar:
24 portioner
Mycket goda kakor, här är ett glutenfritt recept.
Ingredienser
100 g kylskåpskallt smör/margarin
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, ex Lailas
1 äggvita
1-1½ msk kallt vatten
1-1 1/4 dl strösocker att kavla på
Fyllning
100 g mjukt smör/margarin
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Instruktioner
Ugn 250º.
Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar. Ta ut rundlar med diametern 6 cm.
Strö ut socker och kavla med en kruskavel rundlarna så att de blir avlånga. Kavla på båda sidor och lägg sedan på en papperstäckt plåt.
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 7–8 minuter.
Rör samman fyllningen och lägg mellan våfflorna. All fyllning går inte åt, men den håller sig länge övertäckt i kylskåpet.
Liknande recept
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Glutenfri Sockerkaka
5
40 min
6
Rullrån glutenfria
5
50
2
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!