Pariservåfflor - glutenfria

Serverar: 24 portioner

Mycket goda kakor, här är ett glutenfritt recept.

Ingredienser

  • 100 g kylskåpskallt smör/margarin
  • 3 1/2 dl glutenfri mjölmix, ex Lailas
  • 1 äggvita
  • 1-1½ msk kallt vatten
  • 1-1 1/4 dl strösocker att kavla på
  • Fyllning
  • 100 g mjukt smör/margarin
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
    3. Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar. Ta ut rundlar med diametern 6 cm.
    4. Strö ut socker och kavla med en kruskavel rundlarna så att de blir avlånga. Kavla på båda sidor och lägg sedan på en papperstäckt plåt.
    5. Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 7–8 minuter.
    6. Rör samman fyllningen och lägg mellan våfflorna. All fyllning går inte åt, men den håller sig länge övertäckt i kylskåpet.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben