Pariservåfflor med kanel

Serverar: 15-20 portioner

De här vackert böjda kakorna kavlas med kruskavel och får en underbar doft av kanel.

Ingredienser

  • 100 g kallt smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör och vetemjöl tillsätt vatten och Arbeta hastigt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Lägg i plastpåse i kylen i en timma. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek. Kavla till sist med en kruskavel. Tryck ut rundlar, 5-6 cm i diameter med kakmått eller glas. Kavla kakorna lätt med kruskavel i socker och lägg dem med sockret upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader mitt i ugnen 5-10 minuter. Låt kallna.
    2. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kanel och äggula. Bred smörkrämen på baksidan av hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resten av kakorna. Förvara dem kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben