De här vackert böjda kakorna kavlas med kruskavel
och får en underbar doft av kanel.
Ingredienser
100 g kallt smör
2½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten
1 dl socker
100 g smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk malen kanel
1 äggula
Instruktioner
Hacka ihop smör och vetemjöl tillsätt vatten och
Arbeta hastigt ihop smör, mjöl och vatten till en deg.
Lägg i plastpåse i kylen i en timma.
Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek.
Kavla till sist med en kruskavel.
Tryck ut rundlar, 5-6 cm i diameter med kakmått eller glas.
Kavla kakorna lätt med kruskavel i socker och lägg dem med sockret upp på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen 5-10 minuter.
Låt kallna.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kanel och äggula.
Bred smörkrämen på baksidan av hälften av kakorna.
Lägg ihop dem med resten av kakorna.
Förvara dem kallt.