Parmalindad kyckling med feta- och avokadofyllning

Serverar: 4 portioner

Saftiga och urgoda blir kycklingfiléerna med denna krämiga fyllning.

Ingredienser

  • 4 små bröstfiléer av kyckling
  • 1 stor avokado
  • 100 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 skivor parmaskinka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Ris, bulgur, färskpotatis, ugnsgrönsaker
  • Ev matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och gröp ur köttet. Mosa samman med fetaost, riven vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    2. Krydda kycklingen runtom med salt och svartpeppar. Skär ett horisontellt snitt i kycklingfiléerna och fyll med avokadoröran. Linda parmaskinka runtom och förslut allt genom att binda stekgarn runt paketet.
    3. Grilla kycklingen över fin glöd i 4-5 minuter på varje sida eller tills kycklingen är helt genomlagad. Ta bort garnet och skär kycklingen i skivor.
    4. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben