Parmesangratinerad kotlett

Serverar: 4 portioner

Kotletter som gratineras i ugn med parmesan och bacon. Mums!

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja till stekning
  • Ca 1 dl hackad färsk salvia
  • ½ paket bacon
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • 2 dl kalvbuljong
  • Tillbehör
  • Ca 12 mandelpotatisar
  • Matolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ask minitomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen noggrant och dela på mitten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek snittytan gyllenbrun. Vänd på potatisen och salta och peppra. Skär tomaterna i halvor och lägg ner i pannan. Efterstek i ugnen i 20 minuter.
    2. Salta och peppra kotletterna och stek dem gyllenbruna i olja på bägge sidor.
    3. Hacka salvian, skär baconet mycket fint och blanda med parmesanosten. Fördela blandningen över kotletterna.
    4. Ta potatisen ur ugnen och ställ in kotletterna. Höj temperaturen till 250 grader och låt toppingen få färg. Koka ur pannan med buljongen och servera till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben