Parmesansoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel att tillaga, smakar underbart. Perfekt till förrätt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½ gul paprika
  • 1 vitlök
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 3-4 dl riven parmesanost
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull och lägg i hackad gul lök, paprika och vitlök. Låt det puttra i smöret en stund så att alla smaker släpper. Häll på kycklingfond och grädde och koka upp. Lägg i den rivna osten och smaka av. Inga andra kryddor behövs.
    2. Receptet är beräknat till 4 förrätts portioner men passar till 2 huvudrätter också.
    3. Servera med torkade parmachips vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets Gröna Kock!
    Niclas Rapp, 29, från restaurang Leijontornet i Stockholm vann den pre...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben