Potatis och parmesansoppa

Serverar: 4 portioner

De krispiga baconkrutongerna på toppen är pricken över i:et. Det är bara bra om brödet inte är så färskt. Billig soppa

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grönsaks eller kycklingbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl fint riven parmesan
  • Svartpeppar
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1 dm purjolök
  • 4 skivor bröd
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar. Fräs lök. potatis och pressad vitlök några minuter. Häll i buljongen och sjud under lock 15 minuter tills potatisen mjuknat.
    2. Tillsätt mjölk parmesanost. Smaka av med svartpeppar. Tärna baconet. Kantskär och tärna brödet. Fräs det tillsammans i en panna tills de fått fin färg. Blanda med persilja. Ge soppan en upphettning och toppa med de tärnade. Tips! Soppan blir bara godare om den får stå en dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben