Parmesansoppa med majs och blåmusslor

Serverar: 4 portioner

Sötman från majsen lirar perfekt ihop med sältan från parmesanen i den här ljuvliga soppan med blåmusslor.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 färsk majskolv
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 nät blåmusslor
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen och sjud upp under omrörning. Passa så att det inte bränner i botten. Sänk värmen.
    2. Skrapa av majskornen från majskolven och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter eller tills majsen är mjuk. Lyft bort från plattan och mixa soppan slät med mixerstav.
    3. Rör i osten och smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt men tänk på att osten är salt i sig. Späd eventuellt med lite mer mjölk om soppan känns för tjock.
    4. Skölj, rensa och kasta de musslor som är trasiga eller har öppnat sig. Lägg dem i soppan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de som inte öppnat sig.
    5. Häll upp soppan i skålar och toppa med finklippt gräslök och servera med ett gott surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben