Påsens rislåda

Serverar: 5 portioner

Gud va gott detta blir.

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris
  • 300-500 gr räkor
  • 1 burk musslor, 400gr
  • 200 gr champinjoner, burk eller färska
  • 1 burk knoppsparris, 250 gr
  • Saft av en citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl majonnäs
  • 2 ägg
  • 1-2 dl riven lagrad ost
  • 1-2 tsk curry
  • 2-3 droppar tabasco sås
  • Salt
  • Vatten
  • Instruktioner

    Koka riset i spadet från konservburkarna, citronsaften och så mycket vatten att totala mängden blir 5 dl. Vispa grädden, droppa i tabasco. Rör ihop äggulorna med majonnäs och curry. Blanda grädden med majonnäsblandningen. Lägg skalade räkor, musslor, svamp och ost i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Fördela riset i bottnen av en stor, vid ugnsäker form. Häll på blandningen och garnera med sparrisen. Grädda i 225 º i ca 10 minuter. Bjud grönsallad till .

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    mammis 12 december 2008

    Guuud vad gott Jag åt så magen stod rätt ut Bara älskade det Ok lite extra curry och cayennepeppar En självklar femstjärna för mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben